Statsminister Ulf Kristersson fördömer Björn Söders (SD) twitterinlägg.
Statsminister Ulf Kristersson fördömer Björn Söders (SD) twitterinlägg. Bild: Caisa Rasmussen/TT

Kristersson om Söders twittrande: ”Groteskt”

Sverigedemokraten Björn Söders twitterinlägg där pridefestivalen kopplas till pedofili har fördömts på flera håll, inte minst från hans egna partikollegor. Nu fördömer Ulf Kristersson Söders agerande och kallar det för ”groteskt och oacceptabelt”.

ANNONS
|

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Björn Söder drar i ett uppmärksammat twitterinlägg kopplingen att pridefestivalen har inslag av pedofili.

I inlägget ger han sig bland annat på Ulf Kristersson (M) och anklagar honom för att stötta pedofili genom att stödja pride. Inlägget togs bort på det sociala mediet kort efter att det fördömts av hans egna partikollegor.

I lördagens Nyhetsmorgon fördömde även Ulf Kristersson Söders utspel.

– Det här är groteskt och oacceptabelt, säger han i programmet.

– Jag behöver ingen ursäkt, men man kan inte förolämpa personer på det här sättet, jag reagerade starkt och det gjorde många andra också, och om jag ska vara ärlig verkar även människor från Sverigedemokraterna ha reagerat starkt på detta. Jag tycker att det här var mycket, mycket störande, fortsätter han.

ANNONS

Hur Björn Söders inställning till pride kommer att utspela sig i regeringens samarbete med Sverigedemokraterna återstår att se, men ”om man ska samarbeta måste man kunna visa respekt mot varandra”, menar Kristersson.

– Man kan inte hålla på med sånt här nedsättande tjafs, säger han.

LÄS MER:Falska bilder användes av Söder i Pride-attack

LÄS MER:Statsvetare: Allvarligt problem för regeringen

LÄS MER:West Pride-chefen om Söders pedofilpåståenden: "Avskyvärt"

ANNONS