En man döms för bland annat nio våldtäkter i Värmlands tingsrätt. Arkivbild.
En man döms för bland annat nio våldtäkter i Värmlands tingsrätt. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Lockade med sugardejting – döms för våldtäkter

En 65-årig man lockade med lyx och pengar för att få träffa kvinnor, men träffarna slutade i flera fall med våldtäkt, skriver Expressen. Nu döms han till fyra och ett halvt års fängelse.

ANNONS
|

Han presenterade sig som en förmögen fastighetsägare och företagsledare med anställda i London och Marbella. Till andra sa han att han var pilot, advokat eller tidigare modell. Via sajter för så kallad sugardejting erbjöd 65-åringen att bli "sugardaddy" åt kvinnor – en relation där man byter pengar mot sällskap och ibland sexuella tjänster.

Men verkligen var en annan. Enligt utredningen befann han sig i sitt hus i Värmland och tillbringade större delen av sin vakna tid med att söka kontakt med kvinnor på nätet. Nu döms han av Värmlands tingsrätt för nio våldtäkter, en oaktsam våldtäkt, elva sexköp, ett grovt bedrägeri och ett bedrägeri av normalgraden. Straffet blir fyra och ett halvt års fängelse.

ANNONS

Samtidigt som utredningen pågick i Sverige stod han åtalad för ett 20-tal bedrägerier mot kvinnor i Norge, för vilka han dömdes till två års fängelse. Även tidigare har han dömts för ett stort antal bedrägerier, varav många har begåtts mot kvinnor som han inlett relationer med, skriver Expressen.

ANNONS