Masskrock på E6 i Skåne – flera skadade

Tre personer fördes till sjukhus med livshotande skador efter en masskrock på E6 i Skåne på onsdagskvällen. Under natten till torsdagen förändrades skadeläget till det bättre.
Totalt 17 personer skadades i trafikolyckan.

ANNONS
|

Tre personbilar och en lastbil var inblandade i en kollision på E6 i höjd med Löddeköpinge mellan Malmö och Landskrona på onsdagskvällen.

Ett barn och två vuxna fördes till sjukhus med livshotande skador, enligt Region Skåne.

Fyra personer bedömdes ha medelsvåra skador och tio skadades lindrigt. Totalt ska 17 personer ha skadats.

Vägen var helt avstängd under räddningsinsatsen.

”Många som måste förhöras”

Vad som orsakat olyckan är ännu okänt, men polisen var på plats och genomförde förhör och utandningsprov efter masskrocken.

– Det är något vi gör rutinmässigt vid trafikolyckor. Det är även många som måste förhöras eftersom det är en stor trafikolycka, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

ANNONS

Strax efter midnatt meddelade polisen att vägen åter öppnats för trafik. Det finns i nuläget inga misstankar om något brott.

– Än så länge har vi inte någon, och det är också med anledning av att vi inte kunnat prata med samtliga involverade i olyckan än. Jag tror inte vi kommer att ha någon klar brottsrubricering förrän kanske tidigast imorgon, när polisområdet som hanterar ärendet är tillgängliga, säger polisregion Syds vakthavande befäl Jerker Olsson.

Inte längre livshotande

Vid 01 under natten till torsdagen meddelade polisen att läget för de skadade förbättrats.

”Ingen av de skadade bedöms numera som livshotade” skriver polisen på sin hemsida.

ANNONS