Händelsen ska ha inträffat i samband med socialdemokraternas kongress i Göteborg, i början av november.
Händelsen ska ha inträffat i samband med socialdemokraternas kongress i Göteborg, i början av november. Bild: Anders Ylander

Ministern Thomas Eneroth (S) anklagas för att ha tafsat på kvinna

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) anklagas för att ha tafsat på en kvinna i ett rum på Gothia towers i Göteborg. Det ska ha skett i samband med partiets kongress, rapporterar Aftonbladet.
– Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt, skriver Eneroth i ett sms till tidningen.

ANNONS
|

Händelsen ska ha inträffat på ett hotellrum lördagen den 6 november – S-kongressens näst sista dag.

Flera partimedlemmar hade samlats på rummet inför den stora avslutningsfesten, enligt Aftonbladets uppgifter. Ministern gav en kvinna en kram, och ska då ha tafsat henne på rumpan.

”Vid 18-tiden på lördagen träffades jag och ett flertal kongressombud inför middagen. På väg bort till min flickvän som satt någon meter därifrån hälsade jag på en kvinna med att, som jag menade och uppfattade det, lägga handen på ryggen på henne. Det hela gick på några sekunder och jag tänkte inte vidare på det”, skriver Tomas Eneroth i sms till tidningen.

ANNONS

Anklagelser utreddes utan åtgärd

Dagen efter ska händelsen ha anmälts till partiet centralt.

Sedan utreddes anklagelserna, och därefter vidtog man inga ytterligare åtgärder, uppger distriktet för TT.

Tomas Eneroth (S) berättar för Aftonbladet att han dagen efter den påstådda incidenten varit i kontakt med kvinnan. Han säger sig då ha bett om ursäkt för det inträffade.

”Jag bad om ursäkt, förklarade att det inte var min avsikt och var samtidigt tydlig med att det är viktigt att man tar upp och diskuterar händelser som upplevs som obekväma eller otillbörliga. Jag beklagar verkligen om jag utsatt en person för obehag. Det har aldrig varit min avsikt. Detta har jag också framfört till henne”, skriver han till Aftonbladet.

ANNONS