Misstänkt knivman på Järvaveckan

En man med kniv ska ha blivit nedbrottad av ordningsvakter när han försökt ta sig in på området Spånga IP under Järvaveckan, rapporterar SVT Stockholm. Mannen misstänks enligt polisen för grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott.

ANNONS
|

Under lördagseftermiddagen ska en man med kniv ha brottats ner under den årliga politikerveckan, Järvaveckan, i Stockholm, rapporterar SVT.

Mannen, som är i 30-årsåldern, ska ha försökt ta sig in på området Spånga IP, varefter kontrollanterna upptäckte att han bar på en kniv.

Mannen är gripen misstänkt för grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott, skriver polisen på sin hemsida. Polisen uppger också varken den allmänna sammankomsten eller den offentliga tillställningen har påverkats av händelsen.

Till SVT bekräftar Järvaveckans vd och grundare Ahmed Abdirahman ingripandet på platsen:

”Vi kan bekräfta att säkerhetspersonal har gjort ett ingripande och att personen har tagits om hand av polisen. Det är lugnt på plats och alla aktiviteter fullföljs enligt plan. Vi kan i nuläget inte ge mer information eftersom det nu är polis som hanterar ärendet”.

ANNONS

Järvaveckan

Årets Järvavecka har pågått sedan den 31 maj, och avslutas under lördagskvällen, den tredje juni. Med politiker från samtliga politiska partier, olika företag, myndigheter och aktiviteter på området ska Järvaveckan enligt arrangörerna bidra till en minskad klyfta mellan de folkvalda politikerna och medborgarna.

Källa: Järvaveckan.se

ANNONS