Tidigare i veckan begärde åklagaren att de misstänkta kvinnorna skulle häktas för de nya misstankarna.
Tidigare i veckan begärde åklagaren att de misstänkta kvinnorna skulle häktas för de nya misstankarna. Bild: Adam Ihse/TT

Misstänkt i Tove-fallet skyller på andra kvinnan

För ungefär två veckor sedan hittades Tove, 21, död i Vetlanda. Två kvinnor häktades misstänkta för mord, människorov och gravfridsbrott. Nu skyller den ena kvinnan på den andra, rapporterar P4 Jönköping.

ANNONS
|

Det var den 16 oktober som 21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda. Bara några dagar senare häktades två jämnåriga kvinnor misstänkta för människorov.

Den andra november hittades Tove avliden i ett skogsområde i närheten av Vetlanda och kvinnorna misstänktes därmed även för mord och gravfridsbrott.

Kvinnorna omhäktas

Tidigare i veckan begärde åklagaren att de misstänkta kvinnorna även skulle häktas för de nya misstankarna. Under onsdagen hölls en häktningsförhandling i Eksjö tingsrätt med den ena misstänkta kvinnan, som nekar till brott, uppger SVT.

– Det är uppenbart att skäl för fortsatt häktning saknas, sade Maria Birkhammar, som är en av kvinnornas advokat, när häktningsförhandlingen inleddes, till SVT.

ANNONS

Trots det häktades de två kvinnorna i ytterligare fyra veckor.

Skyller på den andra

Enligt P4 Jönköpings uppgifter har de två misstänkta kvinnorna och Tove hamnat i ett bråk och gått hem till den ena vännen för att reda ut det.

I efterhand har den ena misstänkta, som påstår att hon själv är oskyldig, sagt att hon tror att den andra kvinnan har haft något med mordet på Tove att göra, eftersom hon betett sig konstigt under kvällen som Tove försvann.

LÄS MER:Toves död utreds som mord

LÄS MER:Tove försvann i Vetlanda: Detta har hänt

ANNONS