Den 32-årige, tidigare ostraffade, mannen misstänkts både för mord och terrorbrott efter knivdådet på Donners plats i centrala Visby i juli i år.
Den 32-årige, tidigare ostraffade, mannen misstänkts både för mord och terrorbrott efter knivdådet på Donners plats i centrala Visby i juli i år. Bild: Anders Ylander

Misstänkte mördaren i Almedalen medger terroristbrott

Den man som anhållits misstänkt för mordet på psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan i Visby medger terroristbrott, rapporterar SVT.

ANNONS
|

Det var under Politikerveckan i Almedalen, Visby, som en man knivhögg Ing-Marie Wieselgren, 64, psykiatrisamordnare vid Sveriges kommuner och regioner. Hon avled senare av sina skador.

En 32-årig, tidigare ostraffad, man misstänkts för mordet som inträffade vid Donners plats i centrala Visby. Senare stod det klart att han också misstänks för terroristbrott genom förberedelse till mord, vilket betyder att Säkerhetspolisen bedriver förundersökningen.

”Underkastar sig ansvar”

Under tisdagen hölls en omhäktningsförhandling i Gotlands tingsrätt, där det beslutades att den misstänkte mannen blir kvar i häktet, rapporterar SVT.

– Mannen hade inga invändningar mot häktningen han uttryckte innan dörrarna stängdes att han underkastar sig ansvar att han på sannolika skäl är misstänkt för brotten, säger kammaråklagaren Henrik Olin Henrik Olin till SVT Öst.

ANNONS

Mannen var påverkad av en allvarlig psykisk störning vid mordtillfället, visar en rättspsykiatrisk undersökning.

Ing-Marie Wieselgren blev mördad på väg till ett samtal hon skulle moderera under Almedalsveckan.

Den misstänkta 32-åringen sprang från platsen, efter att han attackerat henne med kniv, men brottades ned och kunde gripas i närheten av platsen.

LÄS MER:Knivmordet i Visby rubriceras som terroristbrott

LÄS MER:Åklagare om mordet i Visby: ”Riktat mot psykiatrin”

ANNONS