Elon Musk, ägare av plattformen X, vid en gala i Los Angeles, USA i april i år.
Elon Musk, ägare av plattformen X, vid en gala i Los Angeles, USA i april i år. Bild: Jordan Strauss/AP/TT

Musks plattform öppnar upp för porr

Släpp fram porren. Det är de nya reglerna på X, tidigare Twitter.

ANNONS

Redan före Elon Musks köp av plattformen fanns det mängder med explicit innehåll från såväl bot-konton som från verifierade användare. Rent tekniskt har det inte varit otillåtet, men X har ändå försökt att städa bort det mesta. Nu rapporterar flera medier, däribland techsajten Techcrunch, att X byter inställning.

Porren är nu tillåten – men med vissa brasklappar. Innehållet måste vara tydligt märkt för att på så vis bli "osynligt" för användare under 18 år eller de som inte ställt in hur gamla de är. Det kommer heller inte vara tillåtet att ha porr som profilbild eller i bilden på sin profilsida. X nya riktlinjer tillåter dock även AI-genererad porr och animerat material.

ANNONS

Tilltaget från plattformen kan ses i ljuset av minskade intäkter och sjunkande användarskara, men även som en potentiell konkurrent till plattformen Onlyfans – som i princip har tagit hela marknaden för enskilda porrskapare.

Att tillåta porr på sin plattform har historiskt skapat problem för andra sociala medier och sajter, bland andra Tumblr som anklagades för att hysa barnporrmaterial.

ANNONS