Åklagare Ingegerd Jigin yrkar på ett hårdare straff för föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan från Eslöv. Arkivbild.
Åklagare Ingegerd Jigin yrkar på ett hårdare straff för föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan från Eslöv. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Nytt motiv i ättiksfallet – drevs av pengar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Skåne hålls fortsatt häktade efter att huvudförhandlingen i hovrätten avslutades på torsdagen.

ANNONS

– Vi kommer inte att ta något beslut under dagen. Det blir inte förrän nästa vecka när vi har överläggningar som vi möjligen tar ett beslut i häktningsfrågan, säger rättens ordförande Lars Lindblad till TT.

Enligt Skånska Dagbladet framförde åklagare Ingegerd Jigin ett nytt motiv under sin slutplädering: att flickans föräldrar drivits av pengar.

Genom att framställa flickan som sjuk kunde de kräva ekonomisk ersättning.

Ingegerd Jigin har yrkat på ett hårdare straff.

– När det gäller påföljden är ingen påföljd sträng nog för något sådant här men vi har ramar att hålla oss inom, sade hon under slutpläderingen.

Föräldrarnas respektive advokater har framfört att åtalet ska ogillas som helhet och att deras klienter ska släppas på fri fot.

ANNONS

Det var i början av mars som tingsrätten dömde föräldrarna till åtta års fängelse. De dömdes för att ha fått i sin dotter livsfarliga mängder ättika, hållit henne inlåst och en rad andra allvarliga brott.

Båda föräldrarna och åklagaren överklagade domen till hovrätten.

ANNONS