Oväder och rasrisk i Jönköping – E4 avstängd

Ett kraftigt regnoväder orsakade översvämningar i Jönköping på onsdagen. E4:an fick stängas av efter varningar för jordskred.

ANNONS
|

Det skyfallsliknande regnet drog in över Jönköping och närliggande kommuner under onsdagseftermiddagen. Vägar svämmades över, och på olika håll fastnade bussar och bilar i vattenmassorna.

Vid 18-tiden stängdes E4:an av helt i båda riktningar mellan trafikplats Österängen och trafikplats Huskvarna. Även en påfart till motorvägen, i höjd med Brunstorp, var avstängd på grund av risk för jordskred på platsen, skriver SVT.

Vid 21-tiden var vägen åter öppen för trafik. enligt Trafikverket. Det är dock oklart hur länge lokala översvämningar kan påverka trafiken generellt i och kring Jönköping.

Polisen var på plats och dirigerade trafiken på E4 under kvällen. Man uppmanade också bilister att välja andra vägar, om så var möjligt.

ANNONS

Kommunens garage översvämmat

Totalt har över 200 händelser rapporterats i Jönköpings län under onsdagen kopplat till ovädret. Bland annat har kommunens eget garage i centrala Jönköping drabbats av översvämning.

Räddningstjänsten fick pumpa ut vattnet – som var en meter djupt – från garaget.

– Det är just nu oklart om kommunens bilar skadats på grund av översvämningarna men det får vi nog räkna med, säger Thomas Bergholm, teknisk direktör i Jönköpings kommun, i ett pressmeddelande.

ANNONS