Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där den försvunna 21-åriga kvinnan från Vetlanda hittades död i november. En av de poliser som lett utredningen misstänks nu för mutbrott. Arkivbild.
Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där den försvunna 21-åriga kvinnan från Vetlanda hittades död i november. En av de poliser som lett utredningen misstänks nu för mutbrott. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Polischef flyttas från Vetlanda-utredning

ANNONS
|

En av cheferna för de poliser som utreder det misstänkta mordet på en 21-årig kvinna i Vetlanda flyttas nu från utredningen eftersom han utreds för misstänkt mutbrott, rapporterar P4 Jönköping.

Under utredningen av det misstänkta brottet bjöds chefen i fråga på en jakthelg av kriminologen och tv-profilen Leif GW Persson på godset i Södermanland där han bor. Persson kommenterar då och då Vetlandafallet i media.

Särskilda åklagarkammaren har inlett en utredning om givande och tagande av muta, och medan den pågår flyttas polischefen från Vetlanda-utredningen.

Polischefen i fråga har tidigare sagt att vad han gör på sin fritid är hans ensak. Han uppger också att Leif GW Persson är en vän.

ANNONS
ANNONS