Protest mot nazistmöte: tippade gödsel framför scen

På 1 maj planerar nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att hålla möte i Borlänge. Som en protest tippade aktivister gödsel framför scenen under fredagskvällen, enligt Dala-Demokraten.

ANNONS
|

På 1 maj i årplanerar nazistiska Nordiska motståndsrörelsen att hålla ett möte i Borlänge.

Som en protest tippade ett gäng aktivister gödsel framför deras scen vid 18-tiden under fredagskvällen. Men enligt polisen kunde de abryta aktionen. De som deltog är nu misstänkta för skadegörelse, nedskräpning och trafikbrott.

– De hade kört in med bil där man inte får köra och gödslet var nedskräpningen. Jag tror inte de hann ta ut så mycket, säger Stefan Dangardt, presstalesman för polisen, till Dala-Demokraten.

Enav de inblandade från aktivistnätverket We are Dalarna skriver på sin Facebook-sida:

"We Are Dalarna lyckades fertilisera en av kommunens gräsmattor. Händelsevis precis där nazisterna ska stå på söndag och måhända använde vi en smula för mycket gödsel för den ringa ytan. Vi beklagar naturligtvis detta förståeliga misstag, som kan tillskrivas vår begränsade erfarenhet inom trädgårdsskötsel och vår okunskap om exakt var nazisterna skulle stå."

ANNONS

Vidare skriver en av de inblandade att ingen blev gripen och att det var ett "framgångsrikt försök."

Svenska Motståndsrörelsen:

Är en nazistisk organisation som bildades 1997, och går även under namnet Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Det är en av de mest aktiva aktörerna i den högerextrema miljön idag.

Gruppen styrs av en enväldig ledare vars order inte får ifrågasättas. Man har bland annat tydliga regler om vardagliga saker som bilkörning, styrketräning och uppförandekoder.

Källa: Expo

ANNONS