Skottlossning i Södertälje – tre skadade

Tre tonåringar blev skjutna utomhus i Södertälje under lördagskvällen. Samtliga personer fördes till sjukhus. Strax före midnatt gick polisen ut med att tre män hade gripits.

ANNONS
|

Polisen larmades på lördagskvällen till platsen av boende som trodde sig ha hört smällare eller fyrverkerier i området, vilket Aftonbladet var först att rapportera.

På platsen hittades flera skjutna personer, enligt polisen. Initialt uppgav polisen att det gällde fyra personer, men den uppgiften ändrades senare till tre män i 18-årsåldern.

– Som jag förstår det har det skett utomhus, säger polisens presstalesperson Nadya Norton till GP strax före klockan 20.

Strax efter klockan 20 skriver polisen på sin hemsida att samtliga skadade hittades utomhus och i närheten av varandra och att samtliga har förts till sjukhus.

Stor polisinsats

Flera patruller var på plats under kvällen och natten och jobbade bland annat med spårsäkring. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd.

ANNONS

– Vi har en stor insats på platsen och letar efter den eller de som har gjort detta, säger polisens presstalesperson Nadya Norton under kvällen.

Enligt Länstidningen Södertälje kan det finnas en koppling till en konflikt mellan två gäng. Enligt uppgift till tidningen ska två personer vara svårt skadade varav en av dem under 18 år.

Tre män gripna

Det är dock inga uppgifter Nadya Norton kan bekräfta för GP:

– Jag har inga nya uppgifter om skadeläget och går inte in mer specifikt om åldern, säger hon.

Är de skjutna personerna kända av polisen sedan tidigare?

– Det vet jag inte, säger Nadya Norton.

Strax efter klockan 23.30 skriver polisen på sin hemsida att tre män gripits ”inom ramen för förundersökningen”.

Tre personer anhållna

De tre unga män som greps på lördagen anhölls under natten av åklagare, skriver polisen på sin hemsida på söndagsmorgonen.

Enligt polisen kunde en av de skjutna personerna lämna sjukhuset under natten medan de två andra fortsatt vårdades. Det framgår inte hur skadade de är.

Polisen fortsätter under söndagen med sitt utredningsarbete.

ANNONS