Lena Rådström Baastad, Socialdemokraternas partisekreterare, kommer att kliva av sin riksdagsplats i samband med att riksdagens öppnande i höst.
Lena Rådström Baastad, Socialdemokraternas partisekreterare, kommer att kliva av sin riksdagsplats i samband med att riksdagens öppnande i höst. Bild: Pontus Lundahl/TT

Socialdemokraternas partisekreterare lämnar riksdagen

Lena Rådström Baastad, Socialdemokraternas partisekreterare, kommer att kliva av sin riksdagsplats i samband med att riksdagens öppnande i höst, detta rapporterar P4 Örebro.
– Det är ett beslut jag fattade redan innan sommaren, men det blev lite regeringskris och annat, säger hon till radiokanalen.

ANNONS
|

Det är för svårt att kombinera arbetet i riksdagen med rollen som partisekreterare, förklarar Lena Rådström Baastad.

– Det går inte ihop riktigt, säger hon till P4.

LÄS MER:Magdalena Andersson favorit att ta över

Står till förfogande

När riksdagen öppnar för hösten kommer därför hennes ersättare Eva-Lena Jansson att ta hennes plats. Lena Rådström Baastad kommer i stället lägga sin fokus på arbetsuppgifterna som partisekreterare för Socialdemokraterna.

Hon tillägger att nu när partiet ska välja en ny efterträdare till statsminister Stefan Löfven, som meddelade sin kommande avgång i veckan, så kommer hon att stå till förfogande för den nye partiledaren.

Hon förklarar att hennes beslut inte har något att göra med beskedet att Socialdemokraterna kommer att byta ordförande.

ANNONS

– Nu tänker man att: oj, kommer de här beskeden samtidigt? Men de har egentligen ingenting med varandra att göra, säger Rådström Baastad till P4.

ANNONS