Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg skriver efter ett möte med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i New York (bilden dock från Natotoppmötet i Vilnius i juli) att överenskommelsen från Vilnius om snar turkisk ratificering av Sveriges medlemskap i Nato gäller. Arkivbild.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg skriver efter ett möte med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan i New York (bilden dock från Natotoppmötet i Vilnius i juli) att överenskommelsen från Vilnius om snar turkisk ratificering av Sveriges medlemskap i Nato gäller. Arkivbild. Bild: Pavel Golovkin¨/AP/TT

Stoltenberg tog upp Sverige med Erdogan

ANNONS
|

"Som överenskommet i Vilnius kommer det turkiska parlamentet att behandla Sveriges medlemskap i Nato så snart som möjligt."

Det skriver Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg på plattformen X efter att ha träffat Turkiets president Erdogan i samband med mötet fär FN:s generalförsamling i New York.

Men om det betyder något i praktiken för när det turkiska parlamentet kan ratificera Sveriges inträde är oklart. Den senaste tiden har både Erdogans Turkiet och Ungern, det andra kvarvarande landet som inte har ratificerat det svenska medlemskapet, på nytt börjat hota med att inte göra det så snart.

Stoltenberg skriver på X att han är glad över mötet med den turkiske presidenten och att de diskuterade skärpt kamp mot terrorism. Och Stoltenberg passade på att tacka Erdogan för hans insatser för att försöka hålla liv i avtalet för att spannmål från Ukraina ska kunna skeppas ut från Svarta havet.

ANNONS
ANNONS