Tågtrafiken stod still – tekniskt fel hos Trafikverket

Stora delar av tågtrafiken i Sverige stod still under två timmar på onsdagskvällen. Anledningen var tekniska problem hos Trafikverkets telefoni.

ANNONS
|

Ett tekniskt fel på Trafikverkets telefonisystem ledde till att tågtrafiken stod still under två timmar på onsdagskvällen.

– Vi har ingen aning om vad det beror på. Trafikcentralerna kan inte kommunicera om det står någon på spåren exempelvis och då måste vi stanna, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket till TT.

Avgångar i hela landet påverkas eftersom telefonhaveriet gör att man inte kan kontakta lokförare. Flera tåg från Stockholm mot Göteborg har inte gått utan inväntar fortfarande tid alternativt har ställts in, enligt Trafikverkets störningsinformation. Enligt Trafikverket är Göteborgs central en av de stationer i landet som kan komma att påverkas av stoppet.

ANNONS

Bengt Olsson uppger för TT att störningen troligen berodde på en telefoniuppdatering som genomfördes under onsdagen.

Västtrafiks störningsjour uppger att deras tåg mellan Falköping och Nässjö står still med anledning av telefonhaveriet. Även Västtrafiks tåg i Hallsberg står stilla.

P4 Stockholm har pratat med en resenär som sitter fast på ett tåg utanför Stockholm.

– Den information vi får är att de inte har någon prognos, man blir inte klok på den information man får, säger hon.

– Stämningen är inte kamratlig. Men det är inga panikkänslor eftersom vi kan komma ut från tåget. Vi är lite less, vi har jobbat hela dagen, är trötta och vill hem.

ANNONS