En kvinna har omkommit och en man vårdas med kritiska skador efter en trafikolycka på E4 strax utanför Norrköping.
En kvinna har omkommit och en man vårdas med kritiska skador efter en trafikolycka på E4 strax utanför Norrköping. Bild: Magnus Andersson/TT

En död och två skadade i olycka på E4

En kvinna har omkommit och en man vårdas med kritiska skador efter en trafikolycka på E4 strax utanför Norrköping. Ytterligare en man skadades i olyckan och vårdas på sjukhus med oklara skador.

ANNONS

Olyckan inträffade vid 19.40-tiden på måndagen, och involverade två lastbilar och en personbil. Kvinnan som omkom var i 40-årsåldern och satt i en av lastbilarna, en så kallad TMA-bil, som används som krockskydd vid exempelvis bärgningar och vägarbeten.

TT: Skedde olyckan i samband med ett vägarbete?

– Inget vägarbete. Det är lite oklart men det ser ut som att det var ett fordon som hade fått stopp på platsen, men jag vet inte om de stod stilla eller rörde på sig, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Den man som vårdas med svåra skador befann sig i personbilen. Den tredje personen, en man i 45-årsåldern, körde den andra lastbilen.

ANNONS

Polisen ska utreda orsaken till olyckan och alla inblandade fordon kommer tas i beslag och undersökas. Fordonen ska bärgas från platsen men det är oklart när det kan ske, enligt polisen.

Händelsen utreds som grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS