Uppgifter: Fel familj sköts i Västberga – delade efternamn

En man dog och en kvinna och deras barn fick föras till sjukhus efter en skottlossning i Västberga under natten till torsdagen. Dödsskjutningen ska enligt flera medier röra sig om en felskjutning – där den tilltänkta måltavlan blandats ihop med familjen med samma efternamn.

ANNONS
|

Polisen larmades till Västberga i södra Stockholm klockan 00.51 under natten mot torsdagen. Flera skott hade avlossats mot en bostad där en barnfamilj var hemmahörande.

Pappan, som är i 40-årsåldern, dog av skottskador. Även mamman träffades av två skott och fördes till sjukhus tillsammans med ett av deras barn.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är dödsskjutningen en felskjutning, och den beskjutna barnfamiljen delar efternamn med den person som pekats ut som tilltänkt måltavla.

Även Sveriges radio Ekot rapporterade tidigare att familjen som besköts helt saknade kopplingar till kriminella nätverk.

Två anhållna efter dödsskjutningen

Under lördagen meddelade åklagare Mats Ihlbom att två personer har anhållits efter dödsskjutningen, rapporterar Aftonbladet. Vilken brottsrubricering det rör sig om vill han inte gå in på i nuläget.

ANNONS

– Vi jobbar med full styrka för att lösa denna absurda händelse och det går inte att utesluta fler gripanden, säger Ihlbom till tidningen.

LÄS MER:Här är dåden som skakar Sverige

LÄS MER:Carin Götblad: Vi måste förstå varför svenska barn mördar

LÄS MER:Uppsala och Stockholm skakas av mord och skjutningar

ANNONS