Uppgifter: Fem skadade i våldsdåd i Foxtrotkonflikt – ingen var måltavla

Tre våldsdåd kopplade till Foxtrotkonflikten skedde inom loppet av ett dygn. Ingen av de fem skadade personerna misstänks ha varit måltavla, enligt Aftonbladet.

ANNONS
|

Den interna splittringen i Foxtrotnätverket har den senaste tiden lett till flera våldsdåd i Stockholmstrakten. Mellan måndagskvällen och tisdagskvällen small det på tre olika platser, och totalt fem personer skadades.

Först detonerade en sprängladdning i Hässelby strand, i västra Stockholm, vid 21-tiden på måndagen. Flera lägenheter skadades och portar blåstes ut efter en explosion i ett trapphus. Tre personer fördes till sjukhus med skador.

Sprängning och skjutning på tisdagen

Morgonen därpå skedde en explosion i Linköping, där fasaden till ett bostadshus sprängdes bort. En kvinna i 25-årsåldern fick föras till sjukhus för kontroll.

Ett tredje våldsdådet fick polisen larm om klockan 22:36 på tisdagskvällen. En man i 60-årsåldern blev då skjuten utanför en villa i Åkersberga, norr om Stockholm, och fick allvarliga skador.

ANNONS

Adresser för anhöriga och måltavlor

Gemensamt för de tre händelserna är att de kan kopplas till den pågående konflikten i Foxtrotnätverket, enligt Aftonbladet. Tidningen uppger samtidigt att ingen av de skadade personerna har någon känd koppling till konflikten.

Personerna som har skadats har bott på adresser som kan kopplas till andra personer, som är utpekade måltavlor eller anhöriga till gängledarna, skriver Aftonbladet.

LÄS MER:En gripen för explosion i Linköping

LÄS MER:Polischefen om gängvåldet: "Ett infinite game"

LÄS MER:Åklagare utredde fall kopplat till Foxtrot – är släkt med en av ledarna

LÄS MER:Polisen ser stora risker för nya skjutningar i Uppsala

ANNONS