Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Arkivbild.
Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Arkivbild. Bild: Axel Hilleskog/SvD/TT

Vd:n efter dödsolyckorna: Förkrossande

Två personer har under bara några veckor omkommit i olyckor på Northvolts batterifabrik i Skellefteå.
"Detta är en svart dag", kommenterar företagets vd.

ANNONS
|

En man i 60-årsåldern har nu bekräftats avliden efter torsdagens allvarliga kranolycka på Northvolt i Skellefteå, bekräftar anhöriga för Folkbladet.

Samtidigt bekräftas att en 25-årig man som skadades i en olycka på samma anläggning i november nu har avlidit, uppger P4 Västerbotten.

Det innebär att två personer dött på Northvolt inom loppet av bara några veckor.

Northvolts vd Peter Carlsson skriver i en kommentar att detta är en "svart dag".

"Vi samlas nu i sorg. Situationen är förkrossande, och vi arbetar nu timma för timma med att hjälpa varandra genom detta".

Mannen som skadades under gårdagen var anställd vid ett byggföretag med uppdrag inne på området. Han omkom sedan ett gaffelstativ fallit ner på honom och på en av hans kollegor. Kollegan skadades allvarligt.

ANNONS

Northvolt skriver att man har en "nära dialog" med byggföretaget och att man stöttar dem och deras anställda i krisarbetet och utredningen av händelsen.

En förundersökning leds av en åklagare vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Enligt Northvolt har också ett krisstöd aktiverats.

Den 25-årige mannen som nu avlidit skadades allvarligt vid en explosion på batterifabriken. Även den olyckan utreds som möjligt arbetsmiljöbrott.

Explosionen inträffade i en renhållningsmaskin i anslutning till Northvolts produktion.

ANNONS