Brinnande fartyg med lyxbilar driver omkring mitt i Atlanten

Ett brinnande lastfartyg ligger och driver på Atlanten efter att besättning fått evakuera. Enligt CNN ska fartyget transportera tusentals bilar, bland annat bilar från Porsche och Volkswagen.

ANNONS
|

Det var i onsdags som en brand utbröt på fartyget Felicity Ace. Branden spreds snabbt och alla 22 personer i besättningen tvingades att evakuera. Fartyget var då cirka 90 sjömil sydväst om Portugal.

Enligt portugisiska flottan har alla i besättningen kunnat plockas upp efter evakueringen och har förts i land.

Fartyget ska ha varit på väg till Rhode Island från tyska Emden.

Felicity Ace är ett biltransportfartyg och bilföretaget Porsche har bekräftat för CNN att flera bilar från företaget ska finnas ombord på det brinnande fartyget.

– Det är för tidigt att säga vad som kommer hända men tillsammans med våra kollegor på Porsche AG, våra kunder och våra återförsäljare gör vi vad vi kan för att hitta lösningar. Vi är i kontakt med rederiet men det finns inga uppgifter om bilarna ombord på fartyget, säger Angus Fitton, talesperson för Porsche Cars North America till CNN.

ANNONS
Det var i onsdags som en brand utbröt på fartyget Felicity Ace. Branden spreds snabbt och alla 22 personer i besättningen tvingades att evakuera.
Det var i onsdags som en brand utbröt på fartyget Felicity Ace. Branden spreds snabbt och alla 22 personer i besättningen tvingades att evakuera. Bild: PORTUGUESE NAVY

Övervakas av Portugisiska flottan

Även bilföretaget Volkswagen har ett flertal bilar ombord på skeppet som skulle fraktas till kunder på andra sidan Atlanten.

– Vi är medvetna om att det inträffat en incident som involverar ett fraktfartyg som transporterar bilar från Volkswagen över Atlanten. Vi är i kontakt med rederiet för att få mer information om händelsen, säger Dirk Ameer, en talesperson för Volkswagen, till CNN.

Rederiet som äger Felicity Ace ska ha ordnat med bogsering för det brinnande fartyget och enligt CNN har den portugisiska flottan ett havspatrullfartyg ute till havs som övervakar det övergivna fartyget.

Hittills har det inte kommit några rapporter om föroreningar i vattnet till följd av branden.

LÄS MER:Billigaste bilen – bensin, diesel eller el?

LÄS MER:Elbilstest: Betydligt sämre räckvidd för elbilar i kylan

ANNONS