Knark-te såldes i vanliga butiker

ANNONS
|

Ett särskilt örtte innehållandes kokain har sålts i Italienska butiker i flera år har det visat sig, skriver The Local. Upptäckten gjordes i samband med att en 38-årig busschaufför stängdes av från sitt jobb efter att ha testat positivt för kokain i ett drogtest.

Det är Italienska La Repubblica som först skrev om busschauffören Roberto som har arbetat tio år på kollektivtrafiksbolaget AMT Genova.

När Roberto bommade testet menade han på att det måste vara tesorten "Delisse alla coca" som ställt till det. Han förklarade för bolagets läkare att han druckit två koppar dagen innan eftersom det hjälper honom att vara alert bakom ratten.

ANNONS

Läkaren, som inte vill se mannen bli avstängd, bad Robert att ta med tepåsarna till hans kontor så att han kunde testa dricka tesorten själv. Dagen därpå visade läkarens testresultat också positivt för kokain.

Han meddelade Italiens motsvarighet till livsmedelsverket, Nas, om tesorten. De skickade en inspektör till affären där Roberto hade köpt sitt te och kunde därefter fastställa att tesorten innehöll en mindre mängd av kokablad. Men samtidigt var de chockade över att affären skött sig inom lagens ramar. Tesorten hade köpts in helt lagligt från en Peruansk grossist i Milano.

Nu har myndigheterna klassat produkten som "potentiellt farligt" och bestämt att dess effekter är tillräckligt starka för att störa en motorists omdöme.

ANNONS