Många interna flyktingar i Syrien är samlade i flyktingläger i regionen Idlib i nordvästra delen av landet. Här är lägret i Karama, som inte utsattes för luftangrepp. Arkivbild.
Många interna flyktingar i Syrien är samlade i flyktingläger i regionen Idlib i nordvästra delen av landet. Här är lägret i Karama, som inte utsattes för luftangrepp. Arkivbild. Bild: Omar Albam/AP/TT

Ryskt luftangrepp mot rebellfäste i Syrien

ANNONS
|

Ryssland attackerade ett området som kontrolleras av regimkritiska rebeller i nordvästra Syrien på söndagen. Minst 13 personer dödades i luftangreppen, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) med bas i Storbritannien.

SOHR uppger att nio av de döda var civila och att två var barn i angreppet mot en fruktmarknad i Jisr al-Shugur i Idlibregionen.

– De ryska angreppen är de dödligaste i Syrien i år, säger Rabi Abdel Rahman som leder SOHR.

Ryssland stödjer Syriens ledare, president Bashar al-Assad, och hans regim. Ryska militära insatser var avgörande för att regimen skulle kunna behålla makten under inbördeskriget i landet.

Syriens försvarsdepartement sade i ett uttalande på söndagen att landets militär "samarbetat" med ryskt flygvapen för att "hämnas" rebellattacker i provinserna Hama och Latakia.

ANNONS

Enligt AFP har rebeller genomfört en drönarattack då fyra civila dödades, varav två barn.

ANNONS