Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ser fram emot att hissa den finska flaggan utanför Natohögkvarteret, skriver han i ett inlägg på Twitter.
Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ser fram emot att hissa den finska flaggan utanför Natohögkvarteret, skriver han i ett inlägg på Twitter. Bild: Virginia Mayo

Stoltenberg: Finland medlem i Nato inom ett par dagar

Finland kommer att tas upp som medlemsland i Nato formellt inom de kommande dagarna. Det säger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg i en video på Twitter.

ANNONS
|

På torsdagen ratificerade Turkiets parlament den finska Natoansökan, och vägen till Nato ligger därmed fri för landet.

Inom ett par dagar kommer Finland att bli formella medlemmar i alliansen och den finska flaggan hissas utanför högkvarteret i Bryssel, enligt generalsekreterare Jens Stoltenberg som också hoppas att Sverige snart kan göra Finland sällskap.

– Alla allierade är överens om att ett snabbt avgörande av Sveriges ratificeringsprocess ligger i allas intresse. Jag ser fram emot att välkomna Sverige som fullvärdig medlem i Natofamiljen så fort som möjligt, säger Jens Stoltenberg i en video som han publicerat på Twitter.

För att Sverige ska bli medlem i Nato krävs att Turkiet och Ungern ratificerar den svenska ansökan, något som de hittills inte har velat göra.

ANNONS

LÄS MER:Støre: Nu bör Sverige också släppas in

LÄS MER:Nästan i Nato – detta fattas för Finland

LÄS MER:Turkiet säger ja till Finland i Nato

ANNONS