Arkivbild. Foto: Sergei Grits
Arkivbild. Foto: Sergei Grits

Treåring attackerades av ekorrar

En treårig brittisk pojke behövde sjukhusvård efter att ha blivit attackerad av ekorrar, rapporterar the Sun. Pojken hade precis samlat mod till sig för att mata en, när sex ekorrar till rusade fram. – Plötsligt hörde jag hur han skrek, säger pojkens mamma till tidningen.

ANNONS
|

Det var under en promenad Tehidy country park i Cornwall som treåringen ville mata djur.

– Då vardetbara en ekorre där sommin son ville mata. Men sårusar sex ekorrar till fram ur buskarna och plötsligt hörde jag hur han skrek. Blodet rann från hans hand, säger mamman till the Sun.

När mamman ingrep ska hon fått skaka av sigmot ett av djuren som klättrade upp på hennes djur. Hennes gråtande son kördes direkt till ett närliggande sjukhus, och läkare fick under tre timmar ta hand om hans skadade hand. Mamman säger att sonen är okej nu.

– Jag var självklart mycket orolig och skulle aldrig någonsin ha utsatt honom för fara. Hade jag anatatt de skulle skada honom skulle jag aldrig låtit honom göra det. Jag matade själv ekorrar som barn.

ANNONS

Hon säger till the Sun att hon inte såg hennes son göra något som kunnat skrämma ekorrarna, och gissar att djuren nyss fått ungar. Hennes son hade precis samlat mod till sig att mata djuren efter att hans föräldrar sagt att det inte var farligt.

Mamman vill nu varna andra för att mata ekorrar, och myndigheter i Cornwall har också gått ut med en varning efter att ha hört om vad som hände treåringen, rapporterar Guardian.

ANNONS