13-årige Willis kan vara den första som ”slagit” Tetris

Fram till för bara några veckor sedan hade bara AI lyckats slå det klassiska videospelet Tetris, enligt BBC. Nu finns det även en person som tros ha lyckats med samma bedrift. Hans namn är Willis Gibson, bor i Oklahoma och är bara 13 år.
– Den viktigaste strategin är att spela så säkert som du kan, säger han.

ANNONS
|

Efter nästan 40 minuter börjar Willis Gibson hyperventilera och säga ”Oh, my god” flera gånger. Han stirrar på skärmen och ser något som han och många trodde var omöjligt, i alla fall för en människa – han har lyckats ”krascha” Tetris. Det är det som händer när en spelare når en så hög nivå att det nästan 40-åriga videospelet slutar fungera. Hittills var det endast en AI som ska ha lyckats med det.

– Jag tror att jag kommer att svimma, jag kan inte känna mina fingrar, säger Willis Gibson.

13-årige Willis Gibson bor i Oklahoma. I spelvärlden och Youtube går han under alias ”Blue Scuti”.

ANNONS

Han intresserade sig för Tetris för bara två år sedan.

När Willis slog Tetris kom han upp till nivå 157, något som tidigare varit otänkbart. För några år sedan trodde man att den högsta nivån som kunde nås var 29, uppger BBC.

– Den viktigaste strategin är att spela så säkert som du kan, säger Willis Gibson till The New York Times.

”Inte gjorts av en människa förut”

Enligt tidningen ska Willis ha spelat runt 20 timmar i veckan.

– Han gör andra saker utöver att spela, så det var inte svårt att säga okej. Det var svårare att hitta en gammal tv, säger Willis mamma till The New York Times.

Tetris skapades av Aleksaj Leonidovitj Pazjitnov 1984 och spelet slog igenom på 90-talet när Nintendo lanserade versionen för Gameboy. Nu kan Tetris spelas på olika plattformar och många lär nu försöka upprepa Willis Gibsons ”seger” över Tetris.

Vince Clemence, ordförande för VM i klassisk Tetris, konstaterar att Willis har lyckats med något andra spelare bara kunnat drömma om.

– Detta har inte gjorts av en människa förut, säger han.

LÄS MER:Kina skärper regler för videoklipp online – vill inte att barn ska bli beroende

LÄS MER:Super Mario spräcker tio miljarder

ANNONS