Tysklands president Frank-Walter Steinmeier hedrar offren i en knivattack i Solingen i slutet av augusti.
Tysklands president Frank-Walter Steinmeier hedrar offren i en knivattack i Solingen i slutet av augusti. Bild: Michael Probst/AP/TT

15-årig tros ha planerat knivdåd i Tyskland

ANNONS

Tysk polis har gripit en 15-åring, misstänkt för att ha planerat ett antisemitiskt dåd i västra Tyskland. Gripandet skedde redan i september men offentliggjordes först på torsdagen av åklagare i Düsseldorf.

Den misstänkte hade gripits en gång tidigare, i augusti, sedan polis fått underrättelseinformation hans förehavanden enligt tyska medier. Han släpptes, men greps ånyo sedan polis upptäckt telefonkonversation som den misstänkte haft med en islamistisk extremist utomlands. I samtalet nämndes enligt medieuppgifterna en knivattack. Mål skulle ha varit festivaler och judiska sammankomster. Den gripne ska också ha visat upp sig på videoklipp med fanor från terrorrörelsen IS.

Tyskland har skärpt säkerhetsåtgärder efter den dödliga knivattacken i Solingen den 30 augusti, då tre personer dödades. En 26-årig syrier överlämnade sig själv till polis dagen efter dådet, som IS senare sade sig ligga bakom.

ANNONS
ANNONS