Det var på lördagen en vattenbuffel i Iowa rymde och sedan dess har varit försvunnen. Buffeln på bilden har inget med händelsen att göra.
Det var på lördagen en vattenbuffel i den amerikanska delstaten Iowa rymde och sedan dess har varit försvunnen. Buffeln på bilden har inget med händelsen att göra. Bild: TT

Aggressiv vattenbuffel på fri fot i Iowa

Polisen i den amerikanska delstaten Iowa varnar invånare öster om Des Moines för en aggressiv vattenbuffel. Djuret har varit på fri fot sedan i lördags.

ANNONS
|

Det var i lördags som polisen i Pleasant Hill i delstaten Iowa tog emot ett larmsamtal om att ett djur ska ha befunnit sig ”på vägen” i staden som ligger en knapp mil öster om Des Moines.

Djuret visade sig vara en vattenbuffel. Det ska enligt polisen dessutom ha varit aggressivt. Det ledde till att den flyende buffeln ska ha skadeskjutits av poliser efter att först ha visat aggressivitet mot enskilda polismän.

Därefter ska vattenbuffeln ha flytt på nytt och sedan dess varit på fri fot. Det rapporterar ABC News.

”Alla tillgängliga resurser”

Polisen i Pleasant Hill har använt terränggående fyrhjulingar för att söka igenom bland annat cykelleder i området. Även drönare har nyttjats i jakten på djuret.

ANNONS

”Säkerheten för samhället Pleasant Hill är vår högsta prioritet. Med ett farligt djur löst i vårt samhälle använder vi alla tillgängliga resurser för att hålla vårt samhälle säkert och försöka återlämna djuret till dess ägare, om möjligt, säger polisen i ett uttalande, rapporterar ABC News.

Enligt Iowa Farm Sanctuary, som enligt egen utsago ”räddar, rehabiliterar och tar hand om räddade husdjur”, rymde buffeln i samband med en lastning för köttbearbetning.

Deras mål är i nuläget att efter ett eventuellt återfinnande försöka hjälpa vattenbuffeln till veterinär. Buffeln har av Iowa Farm Sanctuary även fått smeknamnet ”Hank”.

”Vid det här laget tror jag att det mesta av vår stat vill ha ett lyckligt slut för Hank”, skriver de i ett inlägg på sin Facebook-sida.

LÄS MER:Häst försökte ta tåg – chockade resenärer på perrong

LÄS MER:Kåta får ska skrämma bort turister i Norge

LÄS MER:Värsta torkan på 40 år vid Eufrat och Tigris

ANNONS