I samråd med offrens familjer har den brittiska polisen gått ut med namn och bild på de tre flickor som dödades i knivdådet. De är Alice Dasilva Aguiar, 9, Bebe King, 6 och Elsie Dot Stancombe, 7.
I samråd med offrens familjer har den brittiska polisen gått ut med namn och bild på de tre flickor som dödades i knivdådet. De är Alice Dasilva Aguiar, 9, Bebe King, 6 och Elsie Dot Stancombe, 7. Bild: Merseyside police

Alice, 9, Bebe, 6 och Elsie, 7 döda i knivattacken

Ett brutalt knivdåd skakar Storbritannien där barn knivhöggs av en ensam gärningsman i en dansstudio i Southport. Tre barn är döda efter dådet och flera vårdas på sjukhus med kritiska skador. Under måndagen gick brittisk polis ut med att de flickor som dödats i dådet är Alice Dasilva Aguiar, 9, Bebe King, 6 och Elsie Dot Stancombe, 7.

ANNONS
|

Vid lunchtid på måndagen fick polisen ett larm om ett knivdåd i en dansstudio i den brittiska kuststaden Southport.

Totalt 25 barn befann sig på den fullbokade dans- och yogakursen med Taylor Swift-tema. 13 personer, varav elva barn, skadades i knivattacken.

Två av barnen avled under måndagen. Ett tredje bekräftades ha avlidit under tisdagen.

På tisdagseftermiddagen meddelade polisen i Merseyside att offren är Bebe King, 6 år, Elsie Dot Stancombe, 7 år, och Alice Dasilva Aguiar, 9 år.

”Deras familjer, som får stöd av specialister, har delat ut fotografier och har bett att bli lämnade i fred vid denna tidpunkt”, säger polisen i ett uttalande.

ANNONS

Bebe Kings familj har skrivit en hyllning till dottern, som de delar via polisen: ”Inga ord kan beskriva den förödelse som har drabbat vår familj, samtidigt som vi försöker hantera förlusten av vår lilla flicka Bebe”.

Familjen till nioåriga Alice Dasilva Aguiar delade denna hyllning: "Fortsätt att le och dansa som du älskar att göra vår prinsessa, som vi sa tidigare till dig, du är alltid vår prinsessa och ingen skulle ändra på det. Kärlek från din hjältepappa och mamma."

LÄS MER:Knivattacken i Southport – det har hänt

LÄS MER:Ytterligare ett barn har dött efter knivdådet

LÄS MER:Taylor Swifts fans samlar in pengar till offren i knivdådet

ANNONS