En 17-årig pojke har dömts till livstid fängelse i USA för att ha slagit ihjäl sin spanskalärare. Ytterligare en tonåring som deltagit i mordet kommer att dömas vid ett senare tillfälle.
En 17-årig pojke har dömts till livstid fängelse i USA för att ha slagit ihjäl sin spanskalärare. Ytterligare en tonåring som deltagit i mordet kommer att dömas vid ett senare tillfälle. Bild: Charlie Neibergall

Amerikansk tonåring fick dåliga betyg – slog ihjäl sin spanskalärare

En 17-årig kille från USA har dömts till livstids fängelse för att ha slagit ihjäl sin spanskalärare med ett basebollträ. Ytterligare en 18-årig man, som misstänks för att ha deltagit i mordet, väntar på att få sitt straff bestämt.

ANNONS
|

Två amerikanska tonåringar har ställts inför rätta i Iowa, misstänkta för att ha slagit ihjäl sin spanskalärare, rapporterar AP.

Det var i november 2021 som den 66-åriga kvinnan från Des Moines, Iowa hittades mördad, efter att hon försvunnit när hon varit ute på en eftermiddagspromenad. Enligt åklagaren hade tonåringarna, som då var 16 år gamla, varit arga på läraren på grund av att hon gett ett dåligt betyg i spanska till en av dem.

Nu har en av dem, en 17-årig kille, dömts till livstid fängelse i en rättegång. Den andra tonåringen, som nu är 18 år, kommer att dömas vid ett senare tillfälle.

ANNONS

Planerade morder i två veckor

Tonåringen som fortfarande väntar på att få sin dom har tidigare vittnat om att de båda planerat att mörda kvinnan i ungefär två veckor innan de utförde dådet. Enligt honom deltog de båda i mordet och hjälpte gemensamt till att gömma kvinnans kropp, men sa att det var hans 17-åriga vän som initierat planen.

17-åringen som nu dömts till livstids fängelse, sa till en början att han endast hjälpt till med att gömma kroppen och nekade till att han slagit kvinnan. Men i april i år erkända de sig båda skyldiga till attacken.

Trots att de båda var minderåriga vid mordtillfället åtalades de som vuxna. Men deras unga ålder gör att de kommer att prövas för en villkorlig frigivning, som för 17-åringen tidsbestämts till efter 35 år i fängelse.

Innan 17-åringen dömdes i rätten på torsdagen sa han att han accepterade sitt ansvar för mordet och bad offrets familj om ursäkt.

– Jag är uppriktigt ledsen för den sorg och den förödelse jag har orsakat er familj, sa 17-åringen i rätten innan hans dom tillkännagavs.

LÄS MER:Man begravde ex-flickvän levande – kan få livstids fängelse

LÄS MER:Flygplatsarbetare död efter att ha sugits in i flygplansmotor i USA

LÄS MER:Försvunnen flicka från USA hittad efter sex år – kändes igen från Netflix-serie

ANNONS