Anhöriga till gisslan tältar utanför Benjamin Netanyahus bostad som protest för att det inte skett nya fångutväxlingar sedan slutet av november.
Anhöriga till gisslan tältar utanför Benjamin Netanyahus bostad som protest för att det inte skett nya fångutväxlingar sedan slutet av november. Bild: Ohad Zwigenberg

Anhöriga till gisslan stormade möte i Israels parlament

En grupp anhöriga till israeliska gisslan som sitter hos Hamas har stormat ett möte i det israeliska parlamentet på måndagsförmiddagen. Det rapporterar The Times of Israel.

ANNONS
|

Det var på måndagsförmiddagen som flera anhöriga till israeliska gisslan, som sitter hos Hamas sedan den 7 oktober, stormade ett möte av Israels parlament finansutskott.

I ett klipp från mötet som delas på sociala medier kan man se hur flera personer försöker ta sig in i ett möte på Knesset och lyckas.

– Ni får inte sitta här medan våra barn dör, sa en av de anhöriga enligt The Times of Israel.

Stormningen skedde bara några timmar efter att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu avvisade Hamas krav för att släppa israeliska gisslan.

– Endast en fullständig seger kommer att säkerställa att Hamas elimineras och att alla våra gisslan återvänder, säger Benjamin Netanyahu.

ANNONS

Hamas talesperson, Sami Abu Zuhri, säger i sin tur till Reuters att om Israel inte drar sig från Gaza finns det ingen chans att de israeliska gisslan återvänder.

Över 100 gisslan kvar hos Hamas

De anhöriga till gisslan har länge protesterat för att få Israels regering att prioritera att få hem alla gisslan så snabbt som möjligt. För att visa sitt missnöje och sätta press på regeringen har flera anhöriga tältat nära Benjamin Netanyahus bostad under helgen.

Under terrorattacken mot Israel den 7 oktober dödade Hamas 1 200 personer och tog runt 250 som gisslan. Under en tillfällig vapenvila i slutet av november släpptes 105 gisslan, alla kvinnor och barn, mot palestinska fångar.

Men israeliska myndigheter uppskattar att 132 gisslan fortfarande sitter kvar på Gazaremsan hos den terrorstämplade organisationen. De tror också att minst 27 av dem inte längre lever.

LÄS MER:Hamas kidnappade hans syster: ”Jag saknar verkligen henne”

LÄS MER:Över 10 000 barn har dött i Gaza: ”Mardrömslikt”

LÄS MER:Billström oroas över antalet civila dödsoffer i Gaza: ”Väcker frågor”

ANNONS