En 30-årig kvinna nekar till sin inblandning i mordet på en sex månader gammal bebis och misshandeln av hans tvillingbror. Bilden är en genrebild och barnet på bild är inte ett av de inblandade.
En 30-årig kvinna nekar till sin inblandning i mordet på en sex månader gammal bebis och misshandeln av hans tvillingbror. Bilden är en genrebild och barnet på bild är inte ett av de inblandade. Bild: Martina Holmberg / TT

Barnvakt riskerar dödsstraff – sex månaders bebis dog

Den 30-åriga barnvakten tog hand om sina vänners sex månader gamla son i deras hem i Pittsburgh i västra Pennsylvania. Nu misstänks hon för att ha mördat bebisen och även misshandlat hans tvillingbror.
Åklagaren yrkar på dödsstraff. Barnvakten nekar till brott.

ANNONS
|

Bebisens föräldrar behövde gå till en läkare med hans tvillingbror och frågade 30-åringen om hon kunde komma hem och vara barnvakt. Men strax före midnatt den 15 juni ringde hon 911 och berättade att bebisen hade fallit och slagit sig medvetslös.

Han fördes till sjukhus men dog dagen efter, skriver The Independent.

Till polisen sa hon att barnet hade ramlat ur en babysitter när hon hade gått för att hämta en nappflaska till honom, uppger NBC News. En förklaring som läkare menade inte hängde ihop med de skador som pojken hade – en skallfraktur och hjärnblödningar. De menar att dessa skador orsakas av misshandel, och inte av en olyckshändelse eller naturliga skäl, skriver lokala tv-kanalen WTAE.

ANNONS

Enligt rättsläkaren dog bebisen av kraftigt våld mot huvudet.

Den 30-åriga kvinnan misstänks också för att ha misshandlat den andra tvillingbrodern. Han hade blåmärken, svullnader och rivmärken på sin kropp, vilket var anledningen till att barnets föräldrar sökte vård för honom och behövde barnvakt. Båda nekar att de själva ska ha skadat sina barn.

Barnvakten nekar till mord

Barnvakten var doktorand i psykologi och har nu åtalats för mord, grov misshandel och barnmisshandel. Hon nekar till brott.

– Om det är något som hon skulle vilja förmedla, skulle det vara den absolut fruktansvärda smärtan som hon känner, säger 30-åringens advokat, David Shrager till The Pittsburgh Post-Gazette.

Åklagaren anser att det finns flera försvårande omständigheter i fallet, som tortyr, och yrkar på dödsstraff. Pennsylvanias guvernör har dock meddelat att han inte kommer att godkänna några avrättningar under sin mandatperiod.

LÄS MER:Ettåring dog ensam – mamman var på solsemester

LÄS MER:Darrell satt fängslad i 34 år – för mord han inte begått

LÄS MER:Sandra Hemme frias efter 43 år i fängelse

ANNONS