Slutrökt i Red light district i Amsterdam! I alla fall för den som vill röka cannabis.
Slutrökt i Red light district i Amsterdam! I alla fall för den som vill röka cannabis. Bild: Peter Dejong

Beslutet i Amsterdam: Stoppa cannabis

För den som vill röka en spliff i Nederländernas huvudstad Amsterdam kommer det snart blir klurigare. I alla fall om du vill göra det i det omtalade Red light district. Nu har nämligen staden beslutat att förbjuda cannabisrökning på gatorna, rapporterar BBC.

ANNONS
|

Bilden av Nederländerna brukar oftast vara som ett relativt drogliberalt land. Att kunna åka till Amsterdam för att gå på ett café och köpa cannabis är det nog många. Men det ryktet riskerar nu att få sig en törn, enligt BBC. Den nederländska huvudstaden ska nämligen begränsa cannabisrökandet i vissa områden i staden.

Det är i Red light district som staden nu sätter stopp för cannabisrökandet på gatorna. Anledningen ska vara för att minska antalet stökiga turister i området. BBC rapporterar att boende i området sedan länge klagat på höga turister som härjar i den populära stadsdelen.

ANNONS

Utöver förbudet mot cannabisrökning begränsas också det tillåtna sexarbetet som stadsdelen är känd för. Bordellerna måste från och med i mitten av maj stänga senast vid klockan tre på natten. Barer och restauranger å sin sida måste stänga redan klockan två och inga nya besökare får komma in i stadsdelen efter klockan ett på natten har politikerna i Amsterdam beslutat.

LÄS MER:Amsterdam vill locka med kultur – inte knark

LÄS MER:Nu blir det grönt ljus för tunga droger i Canberra

LÄS MER:Här hämtar han väskan med 11 856 tramadoltabletter

ANNONS