Arkivbild. Disney Resort i Shanghai har fått stänga ner efter att besökare testat positivt för covid-19.
Arkivbild. Disney Resort i Shanghai har fått stänga ner efter att besökare testat positivt för covid-19. Bild: Chen Si

Besökare hålls inlåsta på Disney resort i Shanghai

I Kina råder det en nolltolerans för covid-19. Vilket innebar att när ett coronafall upptäcktes på Disney Resort i Shanghai stängdes hela parken ner – med besökarna kvar därinne.

ANNONS
|

På måndagen uppgav nöjesparken Disney Resort i Shanghai att de fått stänga ner sin verksamhet efter att det förekommit besökare som testat positivt covid-19. Alla besökare som befann sig i parken hade även ombetts att stanna kvar tills att de kunnat uppvisa negativa test, rapporterar Reuters.

Shanghais regering skrev på sin officiella WeChat-kanal att man nu förhindrade både inträde och utträde ur parken.

Nöjesparken ska tidigare ha tvingats stänga under två dagar i november förra året, där runt 30 000 besökare stängdes in. Det är oklart hur många besökare som befinner sig i parken just nu.

ANNONS

Reuters uppger att videor cirkulerat på den kinesiska sociala medie-plattformen Weibo som visar hur människor rusar mot utgången där grindarna redan stängts och låsts, men att det inte gått att verifiera huruvida de stämmer.

Har stängt inne människor tidigare

Kinas nolltolerans-policy mot covid-19 har lett till att flera verksamheter och städer tvingats stänga ner i omgångar. Förra veckan fick flera storstäder, bland annat Wuhan och Kanton, stänga ner på grund av nya utbrott.

I augusti fick ett Ikeavaruhus i Shanghai stänga ner och videor från platsen visade kaosartade scener där kunderna försöker fly från att bli inlåsta i varuhuset.

I september bröt en jordbävning ut i den kinesiska staden Chengdu, men människor som befann sig i lockdown i sina hus förhindrades från att lämna byggnaderna.

LÄS MER:Kina stänger ner delar av Wuhan – igen

LÄS MER:Försökte fly jordbävning – hindrades på grund av lockdown

LÄS MER:Här flyr kunder i panik efter coronafall på Ikea

ANNONS