Robert Habeck, Tysklands vicekansler och förbundsminister för ekonomi och klimatåtgärder förhindrades att gå i land från en färja efter stora protester mot regeringens jordbrukspolitik. Arkivbild.
Robert Habeck, Tysklands vicekansler och förbundsminister för ekonomi och klimatåtgärder förhindrades att gå i land från en färja efter stora protester mot regeringens jordbrukspolitik. Arkivbild. Bild: Markus Schreiber/AP/TT

Bönder stoppade tysk politiker på färja

ANNONS

Under torsdagen förhindrade över 100 bönder Tysklands vice kansler Robert Habeck från att gå i land från en färja i Schluettsiel i norra Tyskland. Det som en protest mot regeringens jordbrukspolitik.

Händelsen inträffade bara några timmar efter att regeringen delvis backat från sitt förslag på att dra ner på jordbruksstöd till bönder. Förslaget som presenterades förra månaden är en del av ett paket att fylla igen ett ekonomiskt hål på 17 miljarder euro i Tysklands budget. Något som har väckt stor ilska hos tyska bönder.

Under torsdagen backade regeringen delvis från förslaget. Ett undantag på bilskatt för jordbruksfordon och även de skattelättnader för jordbruksfordon som använder diesel skulle behållas.

ANNONS

Men det var inte nog enligt bönderna som krävde att regeringen ska backa helt från förslaget. För att skingra demonstranterna behövde polisen använda pepparsprej.

ANNONS