Böner och sånger i Port-au-Prince

ANNONS
|

Böner och sånger hördes bland ruinerna i Haitis huvudstad Port-au-Prince när mörkret föll för andra gången efter jordbävningen i tisdags kväll. Många skalvoffer som inte får hjälp från myndigheterna vänder sig till högre makter i detta djupt religiösa land.

-Mitt hus är förstört. Mina två bröder Patrick och Gregory är döda och vi har inte ens hittat deras kroppar, sade 14-åriga Francesca till AFP.
-Nu vill vi hitta ett hus att sova i. Bara Herren kan hjälpa oss.

Tillsammans med 20 släktingar gjorde hon sig redo att tillbringa natten på Saint-Pierre Place. Facklor, ljus och glödlampor kopplade till bilbatterier kastade ett svagt ljussken över torget, där människor samlats under träd för att söka skydd.

Ett följe vandrade genom det provisoriska lägret och sjöng om Guds storhet.

-Framåt, kristna soldater, räddningen är nära, skanderade de på franska, medan processionen tågade vidare längs gator kantade av ruiner och lik.

Utan för Saint-Pierre-kyrkan samlades en skara till bön. En kvinna i gruppen, Celita St John, sade att hon sökte tröst efter att ha fått hemska nyheter.

ANNONS
-Jag har hört att min syster och hennes barn har försvunnit. En byggnad föll över deras hus. Ingen kan hitta dem. De vet inte om hon är död. Jag ska vänta på att det ljusnar och gå och leta efter dem.

Under paraplyer och presenningar hukade några för att lyssna på de senaste nyheterna från en lokal radiostation. Andra försökte hitta en säker plats att sova några timmar. En skara unga pojkar släpade runt en tunna med hembränd sprit, som de sålde i flaskor för några få gourdes styck.

ANNONS