Under torsdagen bröt en brand ut i spiran på katedralen i den franska staden Rouen.
Under torsdagen bröt en brand ut i spiran på katedralen i den franska staden Rouen. Bild: PATRICK STREIFF

Brand i katedralen i Rouen

En brand har brutit ut i katedralen i franska staden Rouen. På bilder som sprids på sociala medier ser man rök stiga från en av katedralens spiror.
Det är oklart hur branden startade och hur omfattande den är.

ANNONS
|

Rök steg under torsdagen från en av spirorna på katedralen i staden Rouen, drygt 100 kilometer nord-väst om Paris. Enligt Agence France-Presse pågår en stor insats för att släcka branden. Enligt den franska nyhetssajten Actu.fr har det satts upp avspärrningar runt byggnaden. Ingen ska vara skadad men platsen fick evakueras.

Vid 13.30 sa räddningstjänsten att de verkade ha kontroll över branden.

– Arbetet kan ta ytterligare någon timme för att säkerställa att det inte finns några ’hot spots’ kvar, säger insatsledaren Gouezec till Actu.fr.

Gouezec säger även att branden ska ha börjat i ett portabelt element på byggarbetsplatsen.

ANNONS

På bilder från branden ser man att spiran är täckt av byggställningar, enligt Le Monde höll spiran på att repareras. På vissa bilder ser det ut som att röken kommer inifrån den presenning som sitter utanpå ställningarna. Enligt Actu.fr finns det indikationer på att branden startade 100 meter upp, inne i spiran.

Majoriteten av katedralen byggdes på 1400-talet, men delar av byggnaden är från 1100-talet. Enligt Actu.fr tog man in specialiserade brandmän som skulle skydda kyrkans historiska värde och se till att den inte tog skada av släckningsarbetet.

ANNONS