Brasilien vill att X, med Elon Musk i spetsen, ska komma in med mer dokument för att förbudet i landet mot medieplattformen ska hävas. Arkivbild.
Brasilien vill att X, med Elon Musk i spetsen, ska komma in med mer dokument för att förbudet i landet mot medieplattformen ska hävas. Arkivbild. Bild: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Brasilien kräver mer av X för att häva förbud

ANNONS

Sociala medier-plattformen X, ledd av Elon Musk, har tagit ett inledande steg för att återuppta sin verksamhet i Brasilien.

På lördagen meddelade X att man utsett en juridisk representant i Brasilien, vilket var ett av kraven från landets författningsdomstol för att plattformen ska få bedriva verksamhet i Brasilien.

Att X nu uppfyllt ett av de krav som domstolen ställt innebär dock inte att verksamheten har fått grönt ljus.

I ett beslut som publicerades på lördagen skriver författningsdomstolens kontroversielle ordförande Alexandre de Moraes att X ännu inte "till fullo har uppfyllt" de krav som ställts och att X nu har fem dagar på sig att inkomma med kompletterande dokument.

ANNONS

X har i ett antal veckor varit förbjuden i Brasilien där tjänsten har mer än 22 miljoner användare. Plattformen har portats från Apples och Googles appbutiker och i början av september fastställde landets högsta domstol beslutet.

Det ursprungliga beslutet att förbjuda X togs av Alexandre de Moraes. Han har tidigare hotat med att fängsla X företrädare om de inte följer landets lagar. Detta efter flera månader av bråk om innehållet på plattformen, där de Moraes menar att extremism, hatretorik och antidemokratiskt innehåll sprids.

ANNONS