Brysselterroristens fru hjälpte polisen: ”Blev livrädd”

Belgiska tidningen HLN har intervjuat frun till den utpekade terroristen ”Abdesalem L”, som misstänks ha skjutit ihjäl två svenskar i Bryssel på måndagen.
Kvinnan säger i intervjun att hon inte såg några varningstecken hos sin make och hjälpte polisen i sin jakt på honom.
– Jag blev livrädd, tog tag i min dotter och sprang iväg, säger hon till HLN.

ANNONS
|

Två svenska män sköts till döds i Bryssel under måndagskvällen, och ytterligare en skadades. Den misstänkte skytten ”Abdesalem L” hittades på tisdagsmorgonen och sköts ihjäl av belgisk polis.

Belgisk polis utreder dådet som ett terrorbrott.

Den misstänkte gärningsmannens hustru berättar nu för tidningen HLN om relationen till maken och om dagen skjutningen skedde. Enligt henne ska hon ha hjälpt belgiska polisen i sökandet efter sin make.

– Min dotter förstår inte alls vad som pågår och vad hennes pappa har gjort. Det är för tidigt att berätta och jag vet inte hur jag skulle göra det, säger hon till tidningen.

ANNONS

"Tog tag i min dotter och sprang”

När kvinnan nås av videofilmer som visar hur hennes partner öppnar eld i centrala Bryssel blir hon chockad och livrädd, hon säger att hon knappt kan förstå vad det det är som hänt.

– Jag fruktade direkt att han skulle komma hem till vår lägenhet i Schaarbeek. Jag blev livrädd, tog tag i min dotter och sprang iväg, säger hon till HLN.

Abdesalem L under attentatskvällen i Belgien den 16 oktober.
Abdesalem L under attentatskvällen i Belgien den 16 oktober. Bild: Facebook

Paret bodde i stadsdelen Scharbeek där de i grannskapet beskrivits som ett trevligt par, enligt tidningen. Hon säger att de var som vilket par som helst, och att hon aldrig sett några varningstecken.

En person GP talat med, som ska ha känt mannen, sade däremot att han hade förändrats som person och blivit ”galen”.

Enligt HLN ska hon och dottern sedan tillbringat natten på polisstationen. Hon säger att hon samarbetade med den belgiska polisen för att stoppa maken och att hon ville att han skulle gripas fort.

Jakten på ”Abdesalem L” varade i 12 timmar. Han hittades på tisdagsmorgonen i stadsdelen Schaarbeek av belgisk polis och sköts där till döds.

– En hel natt och morgon levde jag i rädsla. Jag är helt utmattad. Han är död, nu vill jag hem med mina barn, säger hon till HLN.

ANNONS

Den belgiska polisen verkar inte ha bekräftat uppgiften om att kvinnan ska ha hjälpt dem i utredningen.

LÄS MER:Senaste nytt om terrorattentatet i Bryssel

ANNONS