I Danmark har en 42-årig djurparkselefant vid namn Tanja tippat dansk storseger i EM-matchen mot England. Här syns en elefantunge som spelar fotboll på The David Sheldrick Wildlife Trust, ett hem för föräldralösa elefantungar utanför Nairobi. Genrebild.
I Danmark har en 42-årig djurparkselefant vid namn Tanja tippat dansk storseger i EM-matchen mot England. Här syns en elefantunge som spelar fotboll på The David Sheldrick Wildlife Trust, ett hem för föräldralösa elefantungar utanför Nairobi. Genrebild. Bild: Leif R Jansson / TT

Dansk elefant, 42, tippar dansk storseger

Det pågående Europamästerskapet i fotboll lockar världens blickar. Rapporteringen innehåller rena matchanalyser, djuplodande reportage – och försök att förutse hur det ska gå i kommande matcher. Senast i raden av tippare märks en dansk elefant vid namn Tanja.

ANNONS
|

Under torsdagsmorgonen förutspådde hon dansk storseger i kvällens EM-möte med England i grupp C.

Förutsägelsen grundar sig på att Tanja, 42, vid torsdagsmorgonens frukost på Ålborg Zoo valde den hög av frukt och grönt som symboliserade Danmark.

De två grönsakshöger som symboliserade engelsk seger respektive ett oavgjort resultat förblev orörda.

Det rapporterar DR.

Efter en spelad omgång toppar England tabellen på tre poäng, före Danmark och Slovenien på en poäng. Sist och utan poäng ligger Serbien.

Matchen mellan Danmark och England spelas i Frankfurt am Main och har 18.00 som avsparkstid.

Tomater och rödkål i Danmarks grönsakshög

Strax för klockan 20.00 har vi svarat om Tanja lyckades tippa rätt – och Danmark utklassade England i EM-turneringens andra gruppspelsomgång.

ANNONS

Till Englands försvar ska sägas att Danmarks grönsakshög bestod av röda och mer färgglada grönsaker som sötpotatis, rödkål och tomater, jämfört med de vita och ljust gröna som gällde för England.

– England it’s never coming home, kan vi lika gärna säga, kommenterade den danska kommentatorn på DR insatsen.

LÄS MER:Elefant förutspådde Tyskland som vinnare av öppningsmatchen i EM

LÄS MER:Synsk tvättbjörn tror på England

LÄS MER:Sköldpaddan Magdalena tippar VM

ANNONS