På sociala medier har en bild som uppges vara på 10-åriga Fatima som dött efter personsökarattacken i Libanon.
På sociala medier har en bild som uppges vara på 10-åriga Fatima som dött efter personsökarattacken i Libanon. Bild: X

De dog i sökarattacken i Libanon

Dödssiffran efter personsökarattacken i Libanon har stigit under onsdagen. Tolv personer, varav två barn, har dött. Ytterligare omkring 300 personer befinner sig i ett kritisk tillstånd. Det här är vad vi vet om de som omkommit.

ANNONS
|

På tisdagen exploderade omkring 3 000 personsökare i Libanon, i vad som misstänks vara en israelisk attack riktad mot personer som är inblandade i den terrorstämplade gruppen Hizbollah.

Enligt ett uttalande från Libanons hälsominister, Firass Abiad, har dödssiffran stigit till 12 personer, rapporterade The Guardian med hänvisning till Reuters på onsdagen. Vidare säger de att omkring 300 personer är kritiskt skadade.

Hizbollah har bekräftat att minst två av deras medlemmar och en ung flicka dött i attackerna, enligt Reuters.

Den turkiska nyhetssajten Anadolu uppger att Hizbollah gått ut på Telegram med att ytterligare tio medlemmar ska ha dött och har namngett dem i samma inlägg. Uppgifterna har inte bekräftats av utomstående medier eller myndigheter.

ANNONS

Fatima, 10, dog efter attacken

En av de som dött i attacken uppges vara en flicka vid namn Fatima. På onsdagen har bilder publicerats som visar hur en begravning hålls för henne i byn Saraain, i östra Libanon.

Tioåriga Fatima ska ha dött efter att en personsökare exploderat nära henne i hemmet, rapporterar turkiska Anadolu.

På sociala medier cirkulerar det obekräftade uppgifter om att det andra barnet som dött är en libanesisk liten pojke.

Ytterligare ett dödsfall som rapporteras är en man vid namn Mohammad Mahdi, som är son till den libanesiska politikern och Hizbollah-medlemmen Ali Ammar.

I en video som den Iran-stödda, libanesiska nyhetssajten Al Mayadeen publicerat syns Ali Ammar kommentera sin sons död och tisdagens attack.

LÄS MER:Uppgifter: Israels sökarattack utlöstes i förtid

LÄS MER:Efter chockattacken: Hizbollahledaren ska tala

ANNONS