Det här har hänt: Tidslinje över masskjutningen i Maine

Minst 16 personer har skjutits ihjäl under två masskjutningar på en restaurang och en bowlinghall i den amerikanska delstaten Maine. Ytterligare ett stort antal personer har skadats och gärningsmannen jagas fortfarande.
Här är polisens jakt efter gärningsmannen – timme för timme.

ANNONS
|

Runt 19.00 – (01.00 svensk tid)

Polisen i Lewiston, Maine fick in larm om att två skjutningar inträffat i tät följd. Enligt uppgifterna fanns det många skadade, rapporterar CNN. Polisen var snabbt på plats, men den misstänkta skytten hade lämnat platsen.

20.00 – (02.00 svensk tid)

Sheriffkontoret i Androscoggins county släppte bilder på den misstänkte skytten som de letar efter. Myndigheterna uppmanade alla företag att ”låsa och eller stänga ner” medan de undersökte vidare kring händelsen.

20:09 – (02.09 svensk tid)

Maines delstatspolis gick ut med att det fanns "en aktiv skytt i Lewiston" och uppmanade folk att hålla sig inomhus och hålla sina dörrar låsta.

"Brottsbekämpande myndigheter utreder för närvarande på flera platser," tillade polisen.

ANNONS

20:26 – (02.26 svensk tid)

Grannstaden Auburn uppmanade alla invånare att söka skydd.

20:53 – (02.53 svensk tid)

Lewistonpolisen gick ut med att skjutningarna inträffat på en restaurang och en bowlinghall.

21:17 – (03.17 svensk tid)

Lewistonpolisen släppte en bild på ett vitt fordon som de misstänkte tillhörde skytten. De bad allmänheten att kontakta dem om de såg fordonet eller hade någon mer information om det.

22:52 – (04.52 svensk tid)

Polisen gick ut på sociala medier och namngav den misstänkta skytten som Robert Card. De gick ut med att han var en ”person av intresse” som de nu sökte i samband med skjutningarna.

Någon gång runt 23-tiden uppger Vita husets pressperson att USA:s president Joe Biden varit i kontakt med flera guvernörer och senatorer i Maine.

”Presidenten talade individuellt över telefon med Maines guvernör Janet Mills, senatorerna Angus King och Susan Collins och kongressledamoten Jared Golden om skottlossningen i Lewiston och har erbjudit dem ett fullt federalt stöd i efterdyningarna av denna fruktansvärda attack”, uppger Vita huset i ett pressmeddelande, enligt CNN.

Runt 23:30 – (05.30 svensk tid)

Mike Sauschuck, som arbetar vid Maine Department of Public Safety, sa att ett fordon som var ”av intresse”, hittats i staden Lisbon – cirka 12 kilometer från Lewiston. Men den misstänkta personen var fortfarande på fri fot.

FBI uppger att de är redo att hjälpa till efter skjutningarna.

ANNONS

23:34 – (05.34 svensk tid)

Tjänstemän i staden Lisbon uppgav att myndighetskontor kommer att hålla stängt under torsdagen och allmänheten uppmanas att fortsatt söka skydd och hålla sig på en säker plats.

Senare under natten har jakten efter gärningsmannen fortsatt och människorna i de drabbade områdena uppmanas att hålla sig inomhus.

LÄS MER:Det här vet vi om den misstänkte skytten

LÄS MER:Detta vet vi om masskjutningen i USA

LÄS MER:Familjen skyddade varandra i ett hörn under masskjutningen i Maine

ANNONS