En man i Indien dömdes i veckan till dubbla livstidsstraff för att ha dödat sin fru genom att låta en kobra attackera henne när hon sov. Bilden är en arkivbild på en vit kobra.
En man i Indien dömdes i veckan till dubbla livstidsstraff för att ha dödat sin fru genom att låta en kobra attackera henne när hon sov. Bilden är en arkivbild på en vit kobra. Bild: Eric Roxfeldt/TT

Dödade sin fru med kobra – döms till dubbel livstid

En man i Indien dömdes i veckan till dubbla livstidsstraff för att ha dödat sin fru genom att låta en kobra attackera henne när hon sov, skriver Al Jazeera.

ANNONS

Mannen som är i 30-års åldern ska tidigare ha släppt lös en giftig huggorm av sorten russels huggorm som skadat hans fru såpass allvarligt att hon tillbringat närmre två månader på sjukhus, skriver Al Jazeera.

Enligt Al Jazeera ska kvinnan sedan bott i sina föräldrars hus medan hon återhämtade sig. Mannen ska då ha skaffat sig en kobra från en ormuppfödare som han sedan kastat på sin sovande fru. Kobran ska då ha bitit frun som avled av det giftiga bettet.

Dömdes mot sitt nekande

I veckan kom domstolens besked. Mannens anses skyldig till att ha dödat och förgiftat sin fru samt för att ha försökt döda henne en gång tidigare med hjälp av huggormen.

ANNONS

Mannen dömdes till dubbla livstidsstraff mot sitt nekande.

– Tillvägagångssättet och den diaboliska plan den anklagande haft att mörda sin sängliggande fru gör att det (rättsfallet, reds.anm) faller inom kategorin sällsyntaste av sällsynta, säger åklagaren enligt Al Jazeera.

LÄS MER:Här attackerar alligatorn på barnkalaset

ANNONS