Satellitbilden, tagen på onsdagen, visar vapendepån i Toropets efter den ukrainska drönarattacken tidigare i veckan.
Satellitbilden, tagen på onsdagen, visar vapendepån i Toropets efter den ukrainska drönarattacken tidigare i veckan. Bild: Maxar/AP/TT

En av Rysslands största vapendepåer träffad

Ukrainas militär säger att man träffat en av Rysslands största ammunitionslager. Det är en av flera lyckade attacker mot ryska vapendepåer den senaste tiden.

ANNONS

Under natten till lördagen träffades två vapendepåer i Ryssland av ett ukrainskt angrepp, meddelar Ukrainas militär.

En av dem ligger i staden Tichoretsk i Krasnodar och beskrivs av Ukraina som en av Rysslands tre största ammunitionslager, som uppges vara logistiskt viktig för den ryska krigföringen i Ukraina. På sociala medier sprids filmklipp som visar en massiv explosion lysa upp natthimlen, skriver AFP.

På lördagseftermiddagen utropade det lokala styret i Tichoretsk nödläge med anledning av drönarattacken, rapporterar den ryska statligt kontrollerade nyhetsbyrån Tass.

Krasnodars guvernör Veniamin Kondratjev har gått ut med att 1 200 personer evakuerats från området.

Nattens andra attack träffade en missildepå i Toropet i ryska regionen Tver.

ANNONS

För bara några dagar sedan ledde en ukrainsk drönarattack mot en annan vapendepå i Toropet till en explosion med magnituden 2,7 – motsvarande en mindre jordbävning, enligt brittiska uppgifter. På X skriver Storbritanniens försvarsdepartement att attacken troligen orsakade så stora förluster av materiel att ryska markinsatser kan komma att hejdas, speciellt i Kursk-regionen som delvis invaderats av Ukraina.

ANNONS