En person har dödats och en skadas i en knivattack vid Erasmusbron i Rotterdam. Arkivbild.
En person har dödats och en skadas i en knivattack vid Erasmusbron i Rotterdam. Arkivbild. Bild: Bas Czerwinski/AP/TT

En död efter knivattack i Rotterdam

En person dödades och en skadades svårt i en knivattack i Rotterdam på torsdagskvällen. Den misstänkte gärningsmannen har gripits, enligt nederländska public service-bolaget Nos.

ANNONS

Attacken skedde vid Willelmsplein vid Erasmusbron som går över floden Nya Maas som flyter fram genom staden. Enligt vittnen och polisen attackerade den misstänkte, som uppges ha varit beväpnad med två knivar, först en person i ett parkeringsgarage och sedan en till på en terrass vid ena änden av bron, på väg från garaget.

Mannen hördes enligt vittnen ropa "Allahu akbar" under attacken. Enligt en talesperson för polisen, Wessel Stolle, hörde också poliser den misstänkte ropa det och det är en del i utredningen för att ta reda på motiv bakom knivdådet.

En idrottsinstruktör som blev vittne till händelsen lyckades avväpna mannen med hjälp av en träningspåk som han bröt i två delar och använde mot mannen. Han säger att han först trodde att det var ett bråk han såg.

ANNONS

– Men när jag sprang dit såg jag att det inte var det. Det var en man med två långa knivar som knivhögg en annan ung man och när jag började skrika på honom vände han sig om och skulle börja gå på alla som fanns i närheten, säger Litecia.

Identiteten på den döde och den skadade , eller den gripne, är inte kända ännu.

ANNONS