Nyhetsshowens Kalle Berg och USA-experten Britt-Marie Mattsson diskuterar USA-valet inför publik den 8 oktober 2024.
Nyhetsshowens Kalle Berg och USA-experten Britt-Marie Mattsson diskuterar USA-valet inför publik den 8 oktober 2024. Bild: Grafik: Sofie Lennerö

Event: Detta står på spel i USA-valet

Vad står på spel i USA-valet 2024? Följ med när Nyhetsshowens Kalle Berg och USA-experten Britt-Marie Mattsson tar pulsen på ett val som liknar få andra.

ANNONS
|

I ena ringhörnan står nuvarande vicepresident, tillika Demokraternas presidentkandidat, Kamala Harris. I andra ringhörnan har vi tidigare president Donald J. Trump, Republikanernas kandidat.

Under rubriken “Detta står på spel” kommer Kalle och Britt-Marie att dyka djupt in i de viktigaste frågorna och potentiella konsekvenserna av valet. Vad innebär resultatet för USA och världen? Vilka är de största utmaningarna och möjligheterna? Och varför splittrar valet det amerikanska folket så mycket?

– Jag tycker man ska förvänta sig en genuint intressant men också rolig kväll där man får till sig förutsättningarna inför valspurten, de avgörande frågorna och vilka potentiella mattor som kan ryckas undan i sista momangen. Britt-Marie har ju bevakat så himla många val och har ju ett unikt perspektiv på allt som händer, och jag kan själv lyssna på henne i timmar om USA, säger programledare Kalle Berg.

ANNONS

Här hittar du Facebookeventet.

ANNONS