Filippas mamma: ”Bara ett monster kan göra så mot ett barn”

En 32-årig man misstänks för att ha kidnappat 13-åriga Filippa – polisen utreder nu sexualbrott. Flickans mamma tackar alla som hjälpte till och letade efter hennes dotter.
– Jag har inga ord för vad Filippa har blivit utsatt för, säger hon till Ekstra Bladet.

ANNONS
|

Det var under en tidningsrunda på lördagen som 13-åriga Filippa försvann i byn Kirkerup i Danmark. Hon hade strax innan meddelat sin familj att hon var på väg hem, så när hon aldrig dök upp blev familjen orolig.

– Hon skulle träffa en kompis som inte kunde få tag i henne och som sedan ringde till oss. Så det hände runt 11.45, sa hennes pappa till danska tidningen Ekstra Bladet.

En stor sökinsats pågick under lördagen och dagen därpå. Under söndagen kunde dansk polis meddela att de hade hittat Filippa vid liv.

En 32-årig man greps, misstänkt för frihetsberövande och sexualbrott. Handlingarna mot flickan ska ha skett genom hot och våld, rapporterar dansk press.

ANNONS

– Vi kan vara glada över att Filippa har hittats vid liv, men vi måste behandla det här fallet med den noggrannhet som krävs, och därmed får vi inte bagatellisera det Filippa har utsatts för, sa polisinspektör Kim Kliver.

Polisinspektör Kim Kliver och vice polisinspektör Rune Dahl Nilsson under pressträffen.
Polisinspektör Kim Kliver och vice polisinspektör Rune Dahl Nilsson under pressträffen. Bild: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Filippas mamma: ”Vi kämpar på”

I ett inlägg på Facebook skriver Filippas mamma att en 27 timmar lång mardröm äntligen är över. Hon tackar sina anhöriga, polisen, alla som hjälpte till med att leta och alla som har hört av sig under de senaste dagarna.

”Mina böner har hörts och Filippa mår okej efter omständigheterna. Vi som familj har drabbats hårt men vi kämpar på tillsammans.”

Till Ekstra Bladet säger hon att familjen nu har satt allt annat på paus för att kunna vara med Filippa, som enligt mamman är svårt medtagen.

– Jag har inga ord för vad Filippa har blivit utsatt för. Bara ett monster kan göra så mot ett barn, säger hon till tidningen.

– Vi är med Filippa så mycket vi bara kan och hon får all vård hon kan få. Jag gråter tillsammans med henne.

LÄS MER:Filippa, 13, hittad vid liv – polis har gripit en man

LÄS MER:32-åringen misstänks ha utsatt 13-åriga Filippa för sexualbrott

ANNONS