Israel har genomfört nya flygräder mot mål i södra Beirut natten till söndagen, samtidigt som Hizbollah fortsätter att skjuta raketer mot Israel och markstrider pågår vid gränsen.
Israel har genomfört nya flygräder mot mål i södra Beirut natten till söndagen, samtidigt som Hizbollah fortsätter att skjuta raketer mot Israel och markstrider pågår vid gränsen. Bild: Hussein Malla/AP/TT

Fler attacker mot Beirut: "Som en jordbävning"

Israel har genomfört flera nya räder mot mål i Libanons huvudstad Beirut. Natten till söndagen beskrivs som den mest våldsamma hittills.
Landet skjuter nu upp terminstarten för över en miljon skolelever.

ANNONS

Minst trettio attacker genomfördes under natten i Beirut, uppger Libanons statliga nyhetsbyrå. Bland annat ska en bensinstation och ett lager för medicinsk utrustning ha träffats. På söndagsförmiddagen hördes ännu en explosion i de södra delarna av huvudstaden.

– Attackerna var som en jordbävning, säger Beirutbon Mehdi Zeiter.

Enormt eldklot

Två gånger under natten uppmanade Israel boende i aktuella, utpekade områden att evakuera inför anfallen mot markerade byggnader. Israels militär uppger att den genomfört en serie attacker mot ett antal vapenanläggningar och infrastruktur.

Israel har också vidtagit åtgärder för att minska risken för att civila skadas, enligt militären. I lördags dödades minst 23 personer i israeliska attacker runt om i Libanon, enligt landets hälsodepartement. Över 90 personer skadades.

ANNONS

Tv-bilder visar ett enormt eldklot över ett bostadsområde i södra Beirut, följt av en hög smäll och ytterligare explosioner. I området Sabra, nära de södra förorterna, flydde tiotals människor, vissa till fots och andra på motorcyklar, från nattens intensiva bombningar.

Raketer mot Israel

Det internationella samfundet måste sätta press på Israel för att få till stånd ett eldupphör, säger Libanons premiärminister Najib Mikati i ett uttalande. Han upprepade också sitt stöd till Frankrike och USA för deras ansträngningar för att få fram ett förslag på vapenvila mellan Israel och Hizbollah.

Libanons skolminister Abbas Halabi meddelar att terminsstarten för skolor skjuts upp till 4 november på grund av attackerna. Orsaken uppges vara "säkerhetsrisker".

Iranstödda Hizbollah har svarat med raketer mot Israel, skjutna från Libanon. Israels militär säger att tre drönare dessutom har stoppats på väg mot mål i Israel. Samtidigt pågår markstriderna i gränstrakterna till Israel.

Israel har också trappat upp attacker mot mål i Gaza under söndagen.

ANNONS