Flera poliser skjutna i USA

Fem poliser har skjutits och ytterligare en har skadats i norra Philadelphia i USA, rapporterar CBS Philly. En person ska ha gripits i samband med skjutningen.

ANNONS
|

En av poliserna har skjutits i huvudet och befinner sig i kritiskt tillstånd, rapporterar Fox Philadelphia. En omfattande polisinsats pågår. Det är oklart om det rör sig om en eller flera skyttar.

Skottlossningen ska ha utspelat sig i stadsdelen Nicetown i Philadelphia och ska ha startat runt klockan 16.30 lokal tid. En person har tagits i förvar i samband med skjutningen, rapporterar NBC.

Enligt BNO News ska skjutningen har inträffat i samband med att narkotikatillslag. När misstänkta personer fördes ut från en byggnad där tillslaget skett, ska skott ha börjat avfyras mot poliserna.

På twitter har videoklipp spridits som visar hur polismän hukar bakom bilar för att undgå skottlossningen. En talesperson för polisen twittrade också om att brottsplatsen fortfarande är aktiv:

ANNONS

"Aktiv och pågående skjutningssituation. Flera poliser har skadats".

Stor polisinsats

En omfattande polisinsats pågår vid platsen. Lokala medier rapporterar att polisens specialinsatsstyrka, Swat, liksom väldigt många vanliga poliser, är på plats. CNN rapporterar att minst 50 polisfordon finns på platsen i Norra Philadelphia.

Flera busslinjer tar andra vägar, och tåg stannar inte på flera stationer i närheten.

Det är oklart om det rör sig om en eller flera skyttar.

Campusområdet vid Temple University, som ligger i närheten av brottsplatsen, har spärrats av. Skolan skriver på twitter att personer som befinner sig på platsen ska söka skydd.

En boende i området som blev vittne till skjutningen, säger så här till NBC:

"Det var som ett krig – som en scen du ser i krig. Pistolerna, elden, oljudet – det var som bomber som small samtidigt, vid en tid när människor äter middag."

ANNONS