En översvämmad gata i kuststaden Wajima i Noto, Japan. De senaste tre dygnen har cirka 50 centimeter regn fallit i Noto-regionen.
En översvämmad gata i kuststaden Wajima i Noto, Japan. De senaste tre dygnen har cirka 50 centimeter regn fallit i Noto-regionen. Bild: Yasuko Kishimoto/AP/TT

Flera saknas efter regnoväder i Japan

ANNONS

Minst sex personer saknas efter ett omfattande regnoväder som orsakat jordskred och översvämningar i den nordostliga regionen Noto i Japan.

En person har omkommit efter att ha svepts iväg av vattenmassor och ytterligare en person som också försvann i vattnet har ännu inte hittats.

Räddningsarbetare letar också efter fyra personer som saknas efter ett jordskred på en byggarbetsplats i kuststaden Wajima till följd av det kraftiga regnet. På en annan plats i staden söker man efter en person som saknas efter en översvämning.

De senaste tre dygnen har omkring 50 centimeter regn fallit i regionen, som fortfarande återuppbyggs efter ett kraftigt jordskalv den 1 januari i år som dödade mer än 370 människor och orsakade stora skador på infrastrukturen.

ANNONS
ANNONS